Acupunctura și Reflexoterapia - vindecare cu metode complementare

Punctele de aur ale corpului, secretele longevității la chinezi




Cele 6 sunete vindecătoare




Acupunctura și Reflexoterapia


 Acupunctura (acuterapia, reflexoterapia cu ace, terapia chzhentszyu) - partea principală din reflexoterapie - una dintre metodele cele mai eficiente și bine-cunoscute de tratament de medicină orientală. Efectul terapeutic al tratamentului cu acupunctură este realizat prin introducerea unui ac special în regiunea punctelor de acupunctură pe suprafaţa corpului. Reguli speciale de tratament cu acupunctură (reflexoterapia cu ace) se bazează pe un sistem coerent de "puncte de acupunctură - canale de energie - circulaţia de energie - menţinerea bilanţului energetic" şi pe doctrina a două principii opuse de Yin și Yang. Acupunctura - este o metodă care vă permite să reglaţi funcţia întregului organism, organelor și sistemelor, în special, prin care se acţionează asupra punctelor de acupunctură, care reprezintă zone specifice ale pielii cu sensibilitate crescută.
Pe corpul uman sunt cunoscute mai mult de 600 de puncte de acupunctură. În timpul procedurilor de tratament cu acupunctura (reflexoterapia cu ace), medicul ce practică reflexoterapia cu ace poate utiliza un număr diferit de puncte de acupunctură, în funcţie de natura bolii şi de scopul propus al acupuncturii. Cursul de tratament cu acupunctura (acuterapia) include 10-20 şedinţe a câte 30 - 45 de minute. Acupunctura are un efect pronunţat în tratamentul mai multor boli cronice ale organelor interne, sistemului nervos central şi periferic, aparatului locomotor, stări alergice, problemele femeilor şi bărbaţilor, stări de stres și sindromul oboselii cronice.

Punctele de acupunctură.

Puncte de acupunctură sau punctele biologic active (PBA) - un mijloc de schimb informațional și energetic al corpului uman și a mediului înconjurător.
Punctele de acupunctură sunt situate pe meridiane - liniile simbolice de pe suprafața pielii. Efectele asupra punctelor de acupunctură prin intermediul reflexoterapiei cu ace conferă un efect strict previzibil - efect stimulator sau calmant. Cu acupunctura efectul dorit este atins prin introducerea unui ac în zona punctelor de acupunctură la adâncimea necesară, sub unghiul corect și orientarea în raport cu suprafața corpului.
În tratamentul de acupunctura - de reflexoterapia cu ace, prin durere în punctul de acupunctură ajungem la "semnalul alarma" a organului afectat. În conformitate cu conceptul medicinii orientale energia vitală se deplasează pe tot parcursul zilei de la un meridian la altul. Prin urmare, există ore de tensiune maximă şi minimă a energiei. Circulația energiei se supune orelor biologice interne și efectuând tratamentul cu acupunctura, medicul se concentrează pe parcursul activității maximale a meridianului, deoarece anume în acest moment, acupunctura va atinge efectul maximal.

Reflexoterapia cu ace. Tratamentul cu acupunctura în clinică.

Metoda de acupunctura utilizând resursele ascunse ale organismului pacientului.
Sănătatea - este un echilibru dinamic al energiilor din organism și liberul lor circuit prin intermediul canalelor de energie. Dacă totul este deschis, nu este nicăieri "construit baraj" aceasta înseamnă că totul este bine și persoana este sănătoasă. Dacă a apărut un simptom al bolii (dar simptomul - este un semnal), atunci ar fi cazul de alarmă și trebuie de aflat ce anume este în neregulă, în cazul în care circuitul de blocat. Folosind metoda de acupunctura (de cele mai dese ori aceasta este reflexoterapia cu ace, sau mai simplu, acuterapia, dar poate și cauterizarea cu pelin sau acupresura etc.) medicul ce practică reflexoterapia cu ace prin intermediul punctelor de acupunctură poate regla dezechilibrul de energie, care a apărut în organism şi a cauzat simptomul menționat anterior.

Așa cum am menționat deja, punctele de acupunctură reprezintă un mijloc de schimb informațional și energetic al corpului uman și a mediului înconjurător. Efectuând acupunctura, acționând asupra punctelor de acupunctura prin intermediul acupuncturii putem influența asupra acestui schimb și prin canalele de energie să influențăm asupra unui organ sau altul, putem activa funcția sau, invers, a o slăbi.
Faptele expuse reprezintă o descriere foarte schematică a metodei de reflexoterapie cu ace - tratamentul și menținerea sănătății prin acupunctură, cu toate acestea, oferă o imagine de ansamblu a principiilor de acupunctură și devine clar că acesta este un impact la nivel global în raport cu organismul. Medicul ce practică reflexoterapie cu ace în clinica noastră efectuând o ședință de tratament cu acupunctură nu vindecă simptomul, el nu are ca obiectiv principal înlăturarea simptomului (deși în cazul durerilor grave acesta este primul lucru care trebuie de făcut, desigur), el folosește simptomul drept semnal pentru a înțelege ce este incorect în organism, care din sistemele de funcționare este dereglat. Și anume la normalizarea acestui sistem el va concentra eforturile sale. Dar simptomul va dispărea ca urmare a tratamentului (prin metoda de acupunctură sau alte metode, acest fapt nu este esențial) vor dispărea și dereglările care au cauzat acest "semnal de alarmă".
Din cele expuse rezultă că, folosind tehnica de reflexoterapie cu ace (tratamentul cu acupunctură), putem vindeca bolile și stările cele mai cronice ale omului. Acest lucru se referă pe deplin la faza de dereglări funcționale în organism și se limitează la faza, în care deja există o patologie organică.

Este vorba că organismul nostru are o capacitate enorma de auto-tratament, dar nu întotdeauna omul este capabil să utilizeze aceste caracteristici. Și anume aici vine în ajutor tratamentul cu acupunctura - acuterapia, inclusiv procesele necesare de restabilire a organismului.
Restricții privind utilizarea metodei de acupunctura în fază cu patologia organică există din motiv înțeles - dacă modificările au ajuns prea departe (cum ar fi fenomene ireversibile necrotice, hernie de disc, etc.), în acest caz, acupunctura poate oferi doar terapie de menținere, și doar în cazurile când nu există nici o indicație clară pentru intervenția chirurgicală.

Acupunctura se aplică cu succes în tratarea bolilor aparatului locomotor (tratament osteoartrita, scolioza, protruzia, hernia coloanei vertebrale), s-a acumulat o bogată experiență în tratamentul hipertensiunii arteriale prin acupunctură (baza în complexul general de tratament al hipertensiunii arteriale). Rezultate bune au fost obținute prin utilizarea acupuncturii în tratamentul de enurezis, bolilor de piele, în reabilitare și restabilire după accident cardio-vascular, nevralgii, în tratamentul de fobii, nevroze, depresii, atacuri de panică. Acupunctura este folosită cu succes în cadrul bolilor tractului gastrointestinal, tulburări endocrine, varice, hemoroizi, impotență, și multe alte boli.

Reflexoterapia cu ace în clinica noastră, pe lângă tratamentul de boli cronice, se utilizează pe scară largă pentru corectarea diverselor dereglări funcţionale. Acupunctura este folosită cu succes pentru slăbire / pierderea în greutate (corecţia masei corpului, tratarea obezităţii), rezultate bune se obțin prin acupunctura în cazul restabilirii părului şi pentru întinerirea generală a organismului. Reflexoterapia cu ace este eficace pentru restabilirea și menţinerea imunității, eliminarea insomniei. Prin acupunctura putem rezolva problema de sterilitate masculină și feminină, putem corecta abaterile psihofizice şi multe alte probleme ale organismului uman.

Acupunctura a fost utilizată cu succes pentru înlăturarea obiceiurilor proaste: fumatul, alcoolismul. Aici ar trebui să adăugăm că tratamentul cu acupunctura contra fumatului sau alcoolului are sens doar în cazul, în care persoana are cu adevărat intenţia de a scăpa de dependenţa lor, în caz contrar nu va ajuta nici acupunctura sau orice altă metodă de tratament - totul în timp se reîntoarce "la normal".
Reflexoterapia cu ace în clinica noastră de medicină orientală ce cuprinde Centrul Medicinii Tibetane și Centrul Medicinii Chineze din Chișinău, poate fi folosită atât ca o metodă independentă de tratament, cât și în terapie complexă. Utilizarea acupuncturii într-o abordare complexă, împreună cu tehnici de încălzire, acupresură și alte metode de medicină orientală permite sporirea eficacității tratamentului.
Una dintre cele mai eficiente metode de medicină orientală este încălzirea. Ea reprezintă o modalitate de a acționa cu căldură asupra puntului biologic activ (punctul de acupunctură) a organismului cu ajutorul unui trabuc special de pelin sau moxă.
Există metoda de încălzire de contact şi fără contact. În primul caz (moxoterapia) sursa de căldură - este moxa de pelin sau cărbune, ataşat la corpul uman printr-o plăcuţă specială pe bază lipicioasă în regiunea punctului biologic activ. Baza, pe care este amplasată moxa, exclude posibilitatea arsurii. În al doilea caz, căldura vine de la trabucuri mari mocnind de pelin, vârful cărora este adus aproape de punctul de acţiune la o distanţă destul de mică (1.5 - 2 cm). Între timp în corpul pacientului imediat apare senzaţia de căldură profundă. Prin neobişnuinţa sa această metodă este foarte eficientă şi foarte sigură. Nu este cazul să vă fie frică de arsuri. Pe piele rămân doar mici pete roșii, care dispar în scurt timp.

Încălzirea cu trabucuri de pelin și cu moxe este aplicată cu succes în centrul nostru de medicină chineză în cazul astmei, alergiilor, osteocondrozei, bolilor coloanei vertebrale, articulaţiilor şi tractului urinar. Această procedură, de asemenea este foarte confortabilă şi plăcută. Ea este suportată atât de persoanele în vârstă cât şi de copiii mici.



Harta reflexologică a mâinii


Harta reflexologică a piciorului


(INDEX tabel :

1    Nas                                                             21   Splina                
2    Tiroida                                                       22   Duodem
3    Traheea                                                      23  Vezica biliară
4    Gât                                                             24   Pancreas
5    Sinus frontal și maxilar                            25  Colon transversal
6    Glanda adrenală                                       26  Canal uretral
7    Cerebel                                                      27  Intestinul subțire
8    Nerv trigemen                                           28  Colon descendent
9    Paratiroida                                                29  Rect
10  Ochi                                                          30 Os coccidial
11  Urechi                                                        31  Anus
12  Limfă                                                         32  Gnunchi   
13  Cucularis                                                   33 Articulația genunchiului
14  Umeri                                                         34  Articulația coxofemurală
15  Plămâni și bronhii                                    35  Gonade, ovare
16  Inima                                                         36  Organe genitale
17  Sistemul digestiv                                       37  Hemoroizi
      Plexul celiac                                              38  Sistem nervos
18  Stomac                                                       39  Apendice vermiform 
19  Vezică                                                         40  Glanda pituitară
20  Rinichi                                                        41 Tensiune arterială crescută

Comments

Google+ Badge

EVENIMENTUL – Comandamentul Atlantida vorbește Pământului 12 aprilie 2019

10 Ways to Detox from Pharmakeia, Deactivate Nanotechnology and Heal Your DNA - October 3, 2021

The Ascension Plan Part Two - Channeled by Eric Klein